·                     Ti, zato što si jedina osoba koja me u isto vreme može naterati i na smeh, i na suze. Zato što me jedino tvoja pojava razveseli i ražalosti istovremeno. 

·                     Zato što si jedina osoba kojoj se uvek vraćam, onako, bez razloga. Zato što imam tu neku savršenu iluziju tebe u moj glavi, i negde, u dubini svoje duše nadam se da si takav. Baš takav. 

·                     Možda zato što svaki dan saznam o tebi nešto što ne bi trebalo, što ne želim. Imam potrebu da ti kontrolišem život. Da te promenim, onako iz korena, iako znam da sam i sama loša ovakva kakva sam. 

·                     Volim te, zbog nečega što nikada nismo imali, i što, po mojoj slobodnoj proceni, nikada nećemo ni imati. Možda mojom, možda tvojom krivicom. Ne znam, a želim da znam, nisi ni svestan koliko želim da znam.

·                     Da li se sve ovo nalazi samo u mojoj glavi, da li sam sve samo umislila? Šta mi znače reči drugih, šta mi znače njihova mišljenja kad te ne znaju?! Ne znam te ni ja. Stoji to. Ali želim, uh, svom svojom dušom želim da te upoznam. Jedan sat sa tobom, samo jedan sat priče, to je sve što želim. Šta nam se desilo? Pričali smo pre, nekad, sećaš se? Smešna vremena, veoma smešna. I tad sam te volela, znaš. 

·                     Nerviraš me, zato što se uvek pojaviš, i napraviš nešto kada rešim da te zaboravim, kada se u mom životu nađe neko novi, i rešim da dopustim sebi da se zaljubim. Dođeš u nezgodno vreme, uvek! Ne znam činiš li to svesno ili nesvesno, namerno ili slučajno.. Želim da verujem da ti je stalo do mene. Želim da verujem da sve ovo radiš namerno. Želim da verujem da sve ovo nije samo plod moje mašte, opasna je to stvar, veruj mi.

·                     Kao opravdanje, zašto ne želim nekoga pored sebe, uvek sam kao razlog navodila tebe. Ne znam ni ja više. Iako sam savršeno svesna da ni sa tobom ne bih mogla da budem. Takva sam. Bez pardona. Slamam srca, bezosećajna svinja, zar ne?!

·                     Uspomene. Nostalgija. Sećanja. Predškolsko, sećaš se predškolskog? Tad si me prvi put poljubio.. Četvrti razred, hm.. Ne znam da l’ je to bilo namerno, al’ znam da me, zahvaljujući tebi, lopta nije pogodila. Peti, tad smo najviše pričali, ako me sećanje dobro služi.. Da, tad su se svi pozaljubljivali u tebe, i onda kao “Komšinka si mu, nabavi mu sliku, broj”.. I dalje ne verujem da sam ti tražila to. Da, bila sam u iskušenju da ti pošaljem poruku, i ne, nisam to uradila. Šesti, onaj osmeh na delić sekund učinio je da se sve uspomene vrate, i šta se potom desilo? Krenuo si da me izbegavaš.. Čemu to? Osmi, osmi, osmi.. Dvesta osmica, ekskurzija, ozvučenje. Da li je potrebno reći još nešto?

·                     Izvini što ti se nisam javila onda, nisam imala dovoljno hrabrosti za to. Izvini. 

·                     A pre neki dan.. Ti zaista toliko uživaš da grliš svoje devojke u mojoj blizini, je l’? I ono, ono ti uopšte nije trebalo. Pogotovu ne onaj osmeh, i ono ćao. Ovaj put ne sumnjam u to da je bilo upućeno meni. A ona, šta, još jedna Kristina, Maša, je li? Muka mi je od toga, najiskrenije mi je muka od toga! Uredu, jednom, dva puta, ali non stop da ponavljaš iste fore? Zar ne misliš da je dosta? Kraj. Kraj.

·                     Mislila sam, da ću okrenuti novi list kad dođe srednja, da ću zaboraviti i tebe i sve, apsolutno sve. I uspela sam, nemoj da misliš da nisam. Divnih nekoliko meseci uopšte nisam mislila o tebi. Nijedna jedina misao nije imala veze sa tobom, i pred sam kraj, bum! Eto te, ponovo! A šta da se nisi pojavljivao? Šta da sam stvarno dala šansu nekom novom, šta bi bilo.. ?

·                     Čitav život, čitava ova priča, bajka, maštarija, nazovi je kako hoćeš sastoji se od hiljadu jednog, “A šta da sam..” I, ko zna, možda bi ta jedna odluka sve promenila. Pa, eto, i sad, da sam ostala na terasi malo duže, umesto što sam, po tvom nailasku uletela u kuću, možda bi progovorio nešto, možda bih izašla ispred, možda bi popričali.. Možda, možda..

image

Posted July 1, 2012 at 05:16pm with 18 notes
Tagged as: #emocije #ljubav #mastanje #mi #par #smeh #strah #suze #tekst #volim te #moje
  1. ima-li-undo-za-nju reblogged this from svanaopachke
  2. volimtvojglas reblogged this from svanaopachke
  3. sama-svoj-lavirint reblogged this from svanaopachke and added:
    kuku lele,savrsenosti
  4. virginiapoe reblogged this from svanaopachke
  5. svanaopachke posted this